
Construïm plegats
Construïm plegats és un projecte que engeguem per poder compartir amb tota la societat les experiències que vivim en comunitat.
TORNEN ELS ESPAIS FAMILIARS
Donada la bona acollida que va tenir el curs passat, aquest any tornem a trobar-nos a l'espai familiar. Un racó pensat per les famílies de l'escola, un lloc d'intercanvi on acollir i acompanyar els interrogants que van sorgint dia rere dia.

EL LLENGUATGE DELS 0 ALS 3 ANYS:
DESENVOLUPAMENT I TIPS PER AFAVORIR-LA.
25 DE NOVEMBRE DEL 2022
JOC I JOGUINES
16 DE DESEMBRE DEL 2022


FISIOTERÀPIA RESPIRATÒRIA
20 DE GENER DEL 2023
PRIMERS AUXILIS PEDIÀTRICS
10 DE FEBRER DEL 2023


ALIMENTACIÓ I SON
31 DE MARÇ DEL 2023
LITERATURA INFANTIL: CONTES I IL·LUSTRACIONS
21 D'ABRIL DEL 2023


QUAN ÉS EL MOMENT DE DEIXAR EL BOLQUER?
19 DE MAIG DEL 2023
Taula Rodona
Dret al joc
54, són els articles que recullen i defensen els drets dels infants on s'explica que els nens i nenes poden actuar, participar i exercir els seus drets en tots els temes que els afecten. El text va ser signat l'any 1989, però malauradament, encara avui, hem de lluitar perquè aquests es compleixi.
Per commemorar aquesta data la Lola Anglada un any més ha volgut donar visibilitat i veu als infants, organitzant una taula rodona a la qual van assistir més de 50 persones.
El tema principal? El dret al joc.
Acompanyats per la Romina Pérez,
Eva Sargatal, Natàlia Grifé, Sandra Palau i Mercedes Martelli.
Un matí de reflexió, de posar en valor als infants i el seu dret a jugar.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|
![]() | ![]() |

Gràcies Horta de Les Alegries
El passat 16 de novembre l'Albert i l'Àlex dos joves pagesos lloretencs que gestionen "L'horta de les Alegries" van fer una donació a la llar d'infants d'un bon grapat de carabasses que de ben segur oferiran als infants moltes oportunitats de joc.
Aprofitar els recursos locals, fer xarxa..., és un dels principis de la Lola Anglada.
Gràcies

Gràcies equip de Pescallunes
Intercanviant experiències i mirades
Aquests primers dies de setembre han estat una dosi de reflexió, preparació i creixement per a tot l'equip. Hem aprofitat per visitar l'Escola Bressol Municipal Pescallunes de Sant Feliu de Pallerols. Una escola amb una llarga trajectòria, i amb un projecte educatiu enfocat a la vida quotidiana de gran qualitat i riquesa. L'equip educatiu ens ha obert les portes i ens ha donat l'oportunitat de palpar, compartir, enriquir-nos i dialogar entorn a l'eix central de l'escola bressol.
Us estem molt agraïdes i sobretot, ens sentim molt afortunades de poder tenir realitats educatives tan riques, compromeses i de gran qualitat com a referents d'aquest país.




Cloenda; Sóc aquí!l'adult com a acompanyament respectuós.
Una vegada més, la Lola Anglada ha tingut l'oportunitat de donar-se a conèixer i mostrar el nostre projecte d'escola.
De la mà de l'associació de mestres Rosa Sensat hem pogut acollir la cloenda del curs; Sóc aquí! L'adult com acompanyament respectuós, on han participat professionals del sector de l'educació d'arreu de Catalunya.
Un curs impartit per Eva Sargatal, Natàlia Grifè, Marta Martínez i Missi Casacoberta, que ens ha permès obrir les portes de la nostra escola i poder compartir reflexions.




EL RISC DE LES PANTALLES ABANS DELS 6 ANYS
Com escola compromesa amb la petita infància i sent responsables amb la realitat actual que estem patint amb l'abús de pantalles cap als infants de 0-6 anys, volem informar-vos de la nostra adhesió com a centre educatiu al "manifest infància i pantalles".
Des de l'ajuntament i les dues llars d'infants municipals volem treballar per una escola i societat conscient de les repercussions que té en el desenvolupament dels infants la sobreexposició a les pantalles. I com a tal, ja són molts els estudis fets i publicats. Un d'ells és aquest manifest que fa palesa d'aquesta problemàtica i la urgència de fer-nos tots conscients i responsables.
Us ho compartim i us convidem a fer una llegida.
Moltes gràcies.
Us compartim la notícia que va publicar TV3
Cadires que uneixen projectes
El nostre municipi compta amb un gran ventall d'oferta educativa. I en aquesta ocasió hem unit la Llar d'infants Municipal Lola Anglada amb els alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC).
El projecte ha estat la col·laboració dels joves restaurant cadires i cadirets. Oportunitat que ha permès fer un taller d'ebenisteria als adolescents i poder allargar la vida útil d'aquest mobiliari.

La proposta que s'ha dut a terme al llarg del curs va finalitzar aquest mes de maig. I el passat dimecres 25 de maig van visitar el centre, per copsar de primera mà que tota la seva feina i esforç tenia un sentit i un significat molt preuat per als infants d'1 a 3 anys.
Vam poder compartir com ho van viure ells i quines tasques han hagut d'aprendre a fer.
Des de l'escola estem immensament agraïdes per la seva participació i ens sentim molt orgulloses de poder crear aquestes xarxes tan riques i significatives entre les diferents realitats educatives.

Moltíssimes gràcies per la vostra dedicació i el vostre temps!

17ª Festa de les flors
Aquest diumenge 22 de maig s'ha celebrat la 17a Festa de les Flors a l'Ermita de les Alegries. Després d'uns anys tornem a participar d'aquesta jornada, fent una petita exposició sobre com la natura conviu diàriament amb els infants de la Lola Anglada. Tenim a l'abast un espai exterior que permet als infants conèixer-la de manera directa i propera, gaudim-la i cuidem-la entre tots.
Moltes gràcies Associació de les Alegries per convidar-nos de nou.




Jornades de portes obertes
Els dies 6 i 7 de maig, vam viure les jornades de portes obertes a la nostra escola.
Vam rebre i acompanyar a les famílies que van voler venir a conèixer el nostre projecte, establint el primer contacte, acollint els primers neguits i donant resposta als seus dubtes.
Esperem veure-les aviat sent part de la Lola Anglada.



ESPAI FAMILIAR
El passat 8 d'octubre vam inaugurar una nova proposta: l'espai per famílies. Un espai pensat únicament per a les famílies del centre. Hem habilitat l'entrada de l'escola per poder acollir totes aquelles inquietuds que es vagin despertant en el dia a dia, tant a nivell d'acompanyament d'escola com a nivell de criança familiar.
Volem oferir un espai d'intercanvi, de conversa, de relació i de participació.
Amb aquesta primera trobada hem encetat aquesta proposta presentant els objectius que com a escola ens hem plantejat i recollint totes les propostes que com a famílies teniu.
L'estratègia que seguirem aquest curs per aquesta proposta està enfocada entorn a:
- Facilitar espais de tallers, converses i/o xerrades referent a temes d'educació i criança.
- Disposar de material (llibres, revistes, articles) per a consultes dins l'espai familiar.
- Disposar d'un espai i temps concret per trobar-nos amb les famílies i confeccionar, elaborar materials i objectes per a l'escola.
- Tenir un espai per trobar-nos amb els representants de pares del consell per a temes concrets.
- Crear una xarxa de relació i participació entre les diferents famílies de l'escola.

UNA ESCOLA DE TOTS I PER A TOTS
8 d'octubre de 2021

eL VALOR DEL JOC I LA TRIA DE JOGUINES
26 de novembre de 2021

Alimentació i descans
3 de desembre de 2021

Com deslletar d'una forma respectuosa
10 de març de 2022

El valor del llibre
1 d'abril de 2022

Primers auxilis
7 de maig de 2022
Jornades de participació
Aquest mes de març hem fet les primeres jornades de participació de la Lola Anglada.
La finalitat d'aquestes jornades és oferir l'oportunitat a les famílies de col·laborar amb l'escola dels seus fills i filles.
Tothom té una habilitat amagada i és per això que hem donat l'opció de poder participar en diferents tallers.
Bricolatge, manualitats, jardineria i costura han sigut els triats en aquesta ocasió.
Aquestes estones ens han permès obrir l'escola a les famílies que la pandèmia, fins aquest moment, no ens ho havia permès. A més de ser una oportunitat per conèixer a la resta de famílies de l'escola, compartint temps i experiències.
No deixem de ser una petita societat dins de la vida a l'escola i veure que les famílies us sentiu que hi formeu part és tot un èxit per a nosaltres.
L'escola és de tots i totes.
Ens tornarem a trobar ben aviat, gràcies!
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|---|---|---|---|
![]() |
Lloret de Mar ciutat educadora
Lloret de Mar se suma al Dia internacional de les ciutats educadores sota el lema La ciutat educadora no deixa a ningú enrere. La nostra escola forma part d'aquest engranatge de formació integral.
La nostra vila és un agent educatiu, plural i permanent amb uns objectius constants; aprendre, intercanviar, compartir i, per tant, enriquir la vida dels seus habitants, especialment dels nostres infants que han deixat de ser protagonistes passius de la vida social i de la nostra ciutat.
El dia 30 de novembre i dintre d'aquest projecte, vam rebre la visita d'Albert Ferràndez, regidor d'Educació de la nostra vila. També van assistir una àmplia representació de la comunitat educativa de Lloret de Mar reivindicant la importància d'una educació integral.
"Construir una ciutat educadora és construir la democràcia".
Albert Ferràndez




Aprofitant aquesta visita donem per ignaugurada oficialment la nostra exposició sobre els Drets dels Infants.
Lola Anglada, centre formador

La Lola Anglada creu en la formació com a punt cabdal per garantir la qualitat professional. És per això que som centre formador, és a dir, una escola oberta a rebre estudiants en practiques. On els estudiants poden viure allò que se'ls transmet des dels seus centres educatius o universitats. On poden sentir, entendre i integrar tota aquella teoria que coneixen i posar-la en pràctica.
Actualment, tenim dues noies vivint aquest procés i acompanyant a dos grups d'infants, L'Alfi al grup de caminants i la Carla al grup de grans.


Un altre de les nostres tasques com a centre formador és atendre els dubtes i les inquietuds que es produeixen quan teoria i practica es troben i s'entrellacen. I la millor manera és acollint als alumnes i responent aquestes inquietuds. És per aquest motiu que el passat divendres dia 26 de novembre vam acollir a un grup de segon del Grau formatiu de tècnic en educació infantil de l'institut S'Agulla de Blanes, per intentar que visquessin la nostra realitat coneixent-la de primera mà.

Acompanyar és el nostre paper, compartir la nostra experiència és l'objectiu i transmetre el valor i la importància de la nostra feina és la nostra obligació com a professionals.
Gran Recapte a la LLIM Lola Anglada
Novembre de 2021
Un any més Lloret de Mar se suma al Gran Recapte d'aliments, que enguany celebra la seva 13a edició.
Arran de la Covid-19, els bancs d'aliments han vist com ha augmentat la demanda un 30% més des del gener del 2020.
Des de la Lola Anglada hem volgut posar el nostre granet de sorra, oferint un punt de recollida on la comunitat educativa ha pogut fer les seves aportacions.
Gràcies a aquest petit gest podem contribuir amb les més de 46.000 persones amb necessitats alimentàries, de les comarques gironines.


LA FORÇA DELS EQUIPS
Cada any és un repte i després d'un any treballant amb pandèmia, cal cuidar i vetllar pel benestar de l'equip que treballa a la Lola Anglada. És per això que recorrem a professionals que ens ajuden a guiar les nostres necessitats, inquietuds o pors.
Aquest any i per segona vegada, la Joana Coll ens acompanya i ens dóna eines per enfortir el nostre equip. Un equip que treballa amb un objectiu comú i que és qüestiona contínuament.
Aquestes formacions remouen cos i ànima, ens fan créixer com a persones, com a professionals i encara més com a equip.
Moltes gràcies, Joana, sempre seràs benvinguda.
Posem veu a #el03existeix
"El 0-3 existeix i no pot ser una pedra en el camí, ha de ser la pedra que permeti ser el pont entre la petita infància i la societat".
Des de l'escola, hem volgut posar el nostre granet de sorra amb el moviment #el03existeix.
Per donar visibilitat al valor de la primera infància i per continuar prenent el compromís amb els seus Drets com a ciutadans del present, com a membres de la societat.
Gràcies a #el03existeix per sumar esforços i per donar-nos aquesta possibilitat.

Considerant que l’infant ha de ser preparat per viure una vida individual dins la societat, i educat especialment en un esperit de pau, tolerància, dignitat, llibertat, igualtat i solidaritat, volem esmentar l’article 15 de la Convenció dels Drets de l’Infant que diu “Els estats membres reconeixen els drets de l’infant a la llibertat d’associació i a la llibertat de reunió pacífica".
Totes les persones que viuen a l’entorn dels infants: famílies, centres educatius, associacions i d’altres professionals, comparteixen les responsabilitats comunes en l’educació i el desenvolupament de tots els nens i nenes. És per aquesta raó que volem promoure la cooperació entre tots els membres del nostre poble per poder fer difusió i intercanvi de les experiències educatives, vivint-les de forma conjunta, compartint i aportant-nos mútuament.
Com estem vivint la familiarització?




Emocions, incerteses... un munt de sentiments que afloren aquests dies. Des de l'escola us oferim la possibilitat d'expressar tot allò que esteu vivint, sentint o experimentant. Perquè sabem que vosaltres també esteu fent el vostre procés de familiarització.
Posar paraules, aturar-nos uns minuts i pensar, ens permet fer-nos conscients del que sentim. Una cartolina petita, o per què no, un foli sencer per expressar el que està canviant en nosaltres donada la nova situació. Qualsevol sentiment pot aflorar aquests dies, deixem-los sortir i acompanyem-nos si cal.
Sentir és viure i la llar viu cada moment intensament.







XOCOLATADA SOLIDÀRIA I
BATUCADA
AMB EL CEIP PERE TORRENT
Cap al mes de Febrer es fa a moltes poblacions una xocolatada solidària en motiu del càncer infantil. La nostra llar col·labora celebrant la xocolatada a portes obertes amb les famílies de tota la població que vulguin participar. A l’espai exterior acollim als membres de música de l’escola Pere Torrent que ens fan una batukada, i així ho celebrem tots junts donant el valor que es mereix al motiu de la xocolatada solidària.

CONTA CONTES
Un cop al trimestre oferim la possibilitat a les famílies de compartir una estona a l’escola escoltant i vivint un conte.
És un moment per apropar la literatura a infants i famílies, de mostrar alguns dels llibres que expliquem i miren els infants i alhora oferir altres maneres de narrar i explicar històries.