top of page
P1010017_edited.jpg

LA NOSTRA ESSÈNCIA

La Llar d’infants Municipal Lola Anglada és una escola amb identitat pròpia, compromesa amb la cultura de la infància i un centre educatiu que vetlla i treballa per poder garantir una gran qualitat educativa pels ciutadans i les famílies de Lloret de Mar.


L’objectiu principal de la llar és facilitar el desenvolupament integral dels nens i nenes, ja que tant la família com l’escola són contextos de desenvolupament privilegiats per als infants. 

La nostra funció és acompanyar a infants i famílies i construir contextos educatius significatius partint de l’observació i la documentació pedagògica, on els infants sempre són protagonistes. Els moments de vida quotidiana són l'eix central de l’ambient educatiu, compartint aquest valor amb el joc, l’experimentació, l’exploració i la descoberta.

La nostra essència: News
pilars

Els nostres pilars

La nostra essència: News

L'infant

Creiem en un infant ​portador de drets, de cultura i d’una identitat pròpia.

Amb dret a expressar la seva opinió i que aquesta sigui escoltada. Dret a la llibertat de pensament, consciència i creença, a l’educació i que aquesta permeti el seu desenvolupament integral.

Vetllem per considerar l’infant com una persona plenament capaç, amb ritmes evolutius i de desenvolupament molt diversos. 

Si un pilar considerem que ha de ser fonamental en el nostre concepte d’infant, aquest ha de ser el respecte.  Basar la nostra concepció d’infància en el respecte ens porta a viure i veure a l’infant com una ​persona única, amb inquietuds, ​ritmes i interessos propis. Creiem en un infant ​lliure i dins d’aquesta llibertat volem posar èmfasi en que valorem plenament als infants com a autònoms i ​responsables. 

Per tant, creure en una persona que ha de ser respectada, lliure, autònoma, responsable i única ens porta a considerar aquesta persona com a ​protagonista del seu procés d’aprenentatge i construcció. 

Tot infant és ​curiós i actiu per naturalesa, sempre està disposat a interactuar i cercar escenaris d’exploració. Aquesta actitud activa de l’infant per viure, el fa ser un infant ​partícip de tot el que construeix. Aquesta concepció ens trasllada a considerar l’infant com un ​investigador nat, en contínua recerca del sentit d’allò que fa.

Sens dubte l'infant és un ​ésser social ja que per créixer i desenvolupar-se necessita relacionar-se constantment amb altres persones. 

554e1e7a-0682-49f8-a00a-ced61f3b76c2_edited.jpg
La nostra essència: Bienvenida

El joc

L’experiència que viu l’infant determina el seu procés de desenvolupament i serà la base dels seus aprenentatges. Aquesta experiència és espontània des del seu naixement i està caracteritzada per una actitud activa d'exploració i de curiositat, utilitzant totes les seves possibilitats motrius, sensorials, emocionals, cognitives i comunicatives per poder conèixer el seu entorn.

L’infant aprèn jugant, extreu informació explorant i descobrint objectes i materials, així pot construir els seus coneixements.

El juego para el niño no es un ejercicio para... ni un ensayo para... ni una preparación para tareas o roles futuros, sino una manera de ser en el mundo hoy, aquí y ahora, el juego es su vida...

Myrtha Chokler

IMG_4501.JPG
DSC00230.jpg
DSC_1063.jpg
Còpia de DSC00311.jpg
DSCN1425.JPG.jpg
P1320090.JPG.jpg
La nostra essència: Imagen
ROSA_edited.jpg

L'educador

La persona educadora és qui acompanya, respecta i guia l’infant en el seu creixement i desenvolupament. Acull, està present, observa i espera, donant resposta a les iniciatives de l’infant, deixant fer i donant temps. És qui creu en un infant capaç i sociable, que escolta i intenta entendre el que aquest manifesta. És qui valora i dona suport a la capacitat autònoma de l’infant. Amb capacitat d’escolta i d'observació per poder oferir contextos rics d’aprenentatge, per captar les inquietuds, interessos, mancances i curiositats i així, poder donar respostes amb sentit i coherència. 

La nostra essència: Imagen
100_0866.JPG.jpg
DSC_2755.JPG
DSC06838.JPG
B-19 OCT (38) - còpia.JPG
5 octubre (25).JPG.jpg
16 des (7).JPG.jpg
DSC_2687.JPG.jpg

El material

El seleccionem i presentem als infants per donar una resposta real a les seves inquietuds.
Per fer aquesta tria partim de l’observació i la documentació del dia a dia.
Procurem oferir una gran varietat de materials als infants i preveure l’accés d'objectes de la vida quotidiana, materials de l’entorn natural, materials inespecífics i de recuperació, materials específics de l’entorn cultural, així com també joguines.

La nostra essència: Imagen
DSCN0239_edited_edited.jpg

El temps

Considerem que tot el temps que passa l’infant a la llar és educatiu. Entenem que totes i cada una de les experiències que viu l’infant a l’escola són font d’aprenentatge. 
El temps és el centre de qualsevol pensament o projecció i quan disposem d’ell, l'experiència comporta sensacions i emocions. És per aquest motiu que deixa una petjada profunda en la memòria.
Aquesta idea del temps també s'estén a la vida quotidiana a l’escola. Un temps conscient, que ens faci mirar a cada un dels infants en la seva essència com a persones capaces i actives en el seu procés de creixement i aprenentatge.

La nostra essència: Imagen

Un espai de vida

La nostra escola és un espai de vida de qualitat.
Vida entesa com una font constant activa i continuada d’aprenentatges.
El joc és el mitjà que utiliza l’infant per construir els seus coneixements.
La nostra acció educativa dóna un gran valor a aquesta acció,
juntament amb la riquesa de la vida quotidiana i
als detalls que van sorgint dia a dia.
Les relacions que es creen i s’estableixen entre infants i adults permeten comprendre, enriquir i créixer en aquesta societat.

IMG_0356_edited.jpg
La nostra essència: Nuestra misión
IMG20210212145715_edited.jpg

Els drets dels infants

Els infants tenen dret a ser reconeguts com a subjectes de drets individuals, jurídics, civils i socials: portadors i constructors de cultures pròpies i en conseqüència participants actius en l’organització de la seva identitat, la seva autonomia i les seves competències, a través de la relació i les interaccions que creen.
Com a centre educatiu hem de garantir el compliment real de tots els Drets als que l’infant pot i ha de gaudir. Per fer-ho hem de vetllar per una qualitat organitzativa i de relació dins de tota la jornada educativa.

La nostra essència: Bienvenida
IMG_20190417_185534_edited_edited.jpg

Aquest és el nostre compromís amb els infants del nostre municipi, ja que mereixen la millor de les escoles i l’equip professional més compromès que puguin imaginar.
La nostra trajectòria ens ha permès construir aquesta concepció d'escola que acabem d’exposar, a la vegada que, ens ha donat arguments i experiències que ens permet assegurar que en l’educació vivim moltes incerteses i preguntes, i aquest és el motor que dia a dia ens permet transformar-nos i continuar cercant respostes.

La nostra essència: Texto
bottom of page