top of page

Comença l'escola, i ara què?

Ara sí, portem mesos i setmanes preparant aquest moment: des de preinscripcions, matrícules, reunions, entrevistes... Molts de vosaltres ja teniu la bossa preparada, roba marcada... alguns ja l'heu deixat a l'escola i tot. I això ja ens mostra que ara sí, que l'escola ha començat.


Però ara, ara què?

Què passarà? Com acompanyem aquests primers dies?


Us hem anat explicant el què signifiquen aquests primers contactes amb l'escola. Però què vol dir familiaritzar-se?

Per què cal familiaritzar-se?

Familiaritzar-se implica crear vincles, lligams, confiança... No només és l'infant el que comença l'escola i necessita conèixer l'entorn, els companys i els adults que l'acullen. Les famílies i l'equip educatiu també ho necessita.


Un infant que arriba a un entorn desconegut i nou, mereix un temps i un espai d'acollida. Permetre aquest temps ens ajuda a guanyar seguretat, ens dóna l'oportunitat d'anar adaptant l'espai, el contacte, les converses, les primeres relacions a com ell es mou, es manifesta, a les seves necessitats i a les seves inquietuds.


Però ara què? Ara què passarà?


Ara haurem de prendre distància, donar temps, observar i acompanyar tot el que arribarà. Els vostres fills entren en un entorn desconegut i necessiten que acollim les seves emocions i sensacions. Sense jutjar, ja que cadascú viurà aquest moment de manera diferent. Alguns infants amb més seguretat, d'altres amb més pors, alguns amb predisposició i d'altres amb la necessitat d'observar i guanyar temps.

Molts dels nens i nenes no s'han separat mai de les seves persones de referència, molts dels infants és la primera vegada que comparteixen amb un grup d'infants espais i temps, molts d'ells no han compartit plors i neguits amb altres, fins i tot, molts d'ells no han hagut de compartir a l'adult quan l'han necessitat... i tot això... són situacions que ara es viuran dia a dia.


Ara arriba un dels moments més importants de l'entrada a l'escola. Fer-ho al seu ritme, cobrint les seves necessitats i acollint cada instant que arribi ens permetrà fer una familiarització a la mida del que cada infant i família necessita.


Vosaltres com a famílies sou part IMPRESCINDIBLE de tot aquest procés. Us demanem calma, que compartiu l'espai amb els vostres fills, intentant gaudir de les seves exploracions i primeres descobertes. Sou el pont que ens ajudarà a apropar-nos entre casa i escola.


Sabem que no és una etapa senzilla, però us volem demanar: CONFIANÇA.

Confieu en els vostres fills, ells ens aniran indicant com i què fer en cada pas.

Confieu en vosaltres, segur que trobareu el millor acompanyament en cada situació.

Confieu en l'equip educatiu, elles us guiaran en aquest procés.


Ara ens pertoca fer una bona entrada a l'escola, dies de primers contactes, de molta informació i de teixir relacions de qualitat i confiança.


Molt bon inici de curs i molt bona familiarització a totes i tots!


365 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page