top of page

El joc és la seva vida

Actualizado: 9 abr 2021

En el nostre dia a dia, ens adonem dels diferents moments evolutius que l'infant viu. Observar el seu procés de joc, és permetre'ns ser conscients dels seus interessos.


Passat el primer any de vida observem la necessitat d'explorar els objectes i intentar comprendre les possibilitats que aquests li ofereixen.


Objectes que els permeten col·leccionar, agrupar, classificar, organitzar...

Experiències que cal pensar, que prenen el màxim sentit quan els infants es fan protagonistes de cada acció.


Des de l'escola cal que ho acompanyem des de la presència, oferint materials, espais i temps suficients per permetre que cada infant pugui viure aquest joc de manera rica i significativa.


No val qualsevol objecte, ni qualsevol entorn, com tampoc val posar-ho de qualsevol manera. Cal pensar i reflexionar el perquè, provocant en ells interrogants, hipòtesis i reptes. Observant i documentant les seves interaccions, els seus propòsits i les seves experiències.
Cada infant viu el seu joc a través de la seva interpretació, des de la seva manera de voler comprendre allò que té entre les mans.


Observar aquest joc ens permet veure com interactuen i relacionen objectes i espais, com agrupen i col·leccionen objectes iguals i/o diferents, com cerquen i proven ordres concrets i determinats.


Totes aquestes accions que projecten a través de la seva acció i que de ben segur, tenen un significat molt clar per a ells.

Donar valor a aquest joc que neix de manera espontània, que sorgeix de l'interior, que respon als seus interessos, que no busca agradar a l'adult ni complir amb expectatives de l'exterior. Un joc que no vol un resultat final i tancat, sino que gaudeix del propi procés, del moment i de la vivència.El juego para el niño no es un ejercicio para... ni un ensayo para... ni una preparación para tareas o roles futuros, sino una manera de ser en el mundo hoy, aquí y ahora, el juego es su vida...

Myrtha ChoklerUn joc real, amb sentit, significat i ple d'aprenentatges.

298 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo

Comments


Publicar: Blog2_Post
bottom of page