top of page

El joc compartit, socialització.

Encetem el tercer trimestre des de la seguretat que dóna la complicitat que durant aquests mesos s'ha establert. Viure amb tranquil·litat, amb calma i confiança dóna pas a les rialles, els gestos, les paraules i les primeres converses que són còmplices de l'experiència que els infants viuen a l'escola.

Les relacions entre iguals formen part del nostre dia a dia, en tots els espais i en tots els moments. Compartim el valor de les petites coses, dels detalls i de les mirades gairebé imperceptibles que afavoreixen i reforcen els lligams establerts.

La vida quotidiana de l'escola i els moments de joc, afavoreixen que es pugui crear aquests vincles. Vincles que s'enforteixen amb l'experiència personal de cada infant a través del gest, la paraula i el joc.

El joc és l'eina que els infants utilitzen per establir i enfortir aquestes relacions i permet deixar constància de cada una de les peculiaritats dels infants, mostrant qui són en essència, sense ser jutjats ni etiquetats.

En els infants més grans la paraula els permet decidir a què, quan, com i amb qui volen compartir aquestes estones. Els més petits, en canvi, ho podem observar amb els seus gestos, mirades o sons.

La nostra tasca com adults és oferir als infants models de relació saludables, els temps necessaris, espais adequats i els materials adients perquè aquestes es puguin donar amb qualitat, és a dir, som l'exemple de la societat del futur, siguem conscients i cuidem-la.

336 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Commentaires


Publicar: Blog2_Post
bottom of page