top of page

Els àpats a la Lola Anglada


Els àpats a la Lola Anglada, formen part imprescindible de la vida quotidiana i tenen un objectiu clar, que els infants a més de gaudir del moment se sentin competents, valorats i escoltats.

Són moments carregats de valor educatiu, moments de socialització. Primer amb l'adult que l'acompanya a la falda, oferint una atenció plena i individualitzada que afavoreix el vincle, fins a compartir l'àpat amb altres infants a la taula baixa, acompanyats també per l'educadora, on les relacions que viuen van més enllà, on tot s'atura i es comparteixen converses i moments únics de la nostra convivència.

Aquestes estones d'aturada, es converteixen en estones plaents, privilegiades, riques i carregades d'aprenentatges.


Tenim clar que l’estona dels àpats no implica únicament satisfer una necessitat bàsica, es tracta de tot un acompanyament, amb una observació, planificació i reflexió sobre el moment evolutiu de cada infant, per així proporcionar les eines necessàries que afavoreixin la seva autonomia i seguretat.


Realitzar els àpats al seu espai de referència els dóna seguretat i afavoreix un clima relaxat i tranquil.

Tenim cura de cada detall, ja sigui una simple cullera petita que s'adapti a les seves mans o un mobiliari pensat per a ells. Com poden ser, els cadirets, les taules baixes o les trones i per a nosaltres, amb una taula alta on poder acompanyar en aquest procés. Creiem que és molt important oferir estris preparats que afavoreixin la seva participació i els convidin a ser protagonistes, els gots i els plats de vidre, per exemple, els hi permet veure el contingut i decidir si volen més o menys.

Un objectiu que ens marquem com a principal és l'acompanyament respectuós. Oferint una atenció individualitzada, tenint cura de les nostres accions, de les nostres paraules, gestionant el temps, adaptant-nos al ritme de cada infant i així aportar l'ordre i la seguretat que tanta confiança els genera.

A la Lola Anglada gaudim de cuina pròpia i la figura de l'Amèlia i la Mari, les nostres cuineres, són clau en la nostra escola. Establint llaços de confiança que fan que el nostre dia a dia sigui més fàcil, anant a l'una en l'organització i el respecte pel ritme i l'evolució que cada infant necessita.



“L’estona de l’àpat ha de ser una oportunitat de conèixer, descobrir i explorar el plaer d’alimentar-se. Sentint al propi cos respondre a aquest acte amb estima, confiança i satisfacció."

Natàlia Grifé




221 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page