top of page

La familiarització també és això

Actualizado: 12 abr 2021

- Plora molt.

- Està molt pendent de la mare.

- Li està costant.

- No vol que marxi.

- No em pensava que trigaria tant.

- Algun dia estarà bé?

- Algun dia deixarà de plorar?


Són moltes les aportacions i sensacions que anem compartint aquests dies: incerteses, inquietuds i neguits que ens acompanyen.


La familiarització també és això.


No tots els infants se senten a gust en el mateix moment, ni de la mateixa manera. Cada persona necessita el seu procés i sobretot, el seu temps.


Sabem que hi ha dies que es fa difícil l'acompanyament i la presència, un dia estan bé i al següent tenim la sensació que tornem a començar. Però res més lluny de la realitat.


Els infants viuen aquests dies amb molta emoció i necessiten que els adults puguem ser-hi presents. Per escoltar el que estan vivint i sentint, i sobretot per entendre que per a ells no és senzill.


Plorar no és dolent, enfadar-se perquè la família se'n va és molt normal. Expressar tots aquests sentiments ajuden a comprendre com estan vivint aquesta realitat. Intentar tapar tot el que estem sentint no ens ajudarà i no ens permetrà seguir avançant.


Tot arriba, tot al seu precís instant. Som plenament conscients que per a vosaltres tampoc és senzill.


De mica en mica, anirem teixint vincles i relacions de confiança. Però per ara, hem de viure des de la serenor i la certesa que aquest procés de familiarització és el pas previ a una estada a l'escola tranquil·la, calmada i molt segura.







553 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page