top of page

La quotidianitat de la vida a l'escola

Actualizado: 12 abr 2021



La vida quotidiana que dia a dia vivim a l'escola ens permet organitzar-nos en el temps i l'espai, i sobretot, posar en valor els moments de cura i relació que ens permeten totes aquestes estones.


La vida quotidiana ens podria semblar repetitiva, avorrida i rutinària si no valoréssim tot el que es viu i genera en cada moment concret.



Des de l'escola som plenament conscients que la vida quotidiana ho és tot: és una acollida al matí, les relacions que es teixeixen, és un canvi de roba, un canvi de bolquers, beure aigua, cada àpat, tots els moments de joc...


La vida quotidiana és el nostre dia a dia.


Mirar cada moment de cura i atenció des del respecte i la qualitat que mereix el nostre tracte, ens ha fet prendre consciència que cada situació quotidiana és única e irrepetible. Que cada infant ho viu a la seva manera i que per tant, el tracte ha d'estar pensat i acurat a cada persona que acompanyem.

Mai ens rentem les mans de la mateixa manera, ni toquem l'aigua i el sabó igual.

Mai arribem a l'escola igual ni amb el mateix humor.

Mai ens apropem a les persones amb els mateixos patrons i accions.

Mai fem un àpat igual, ni en l'acció ni en el pensament.



La vida quotidiana és la vida mateixa, viure-la cada dia des del present, amb respecte i calma per intentar entendre i interpretar cada moment i situació.

La quotidianitat és el motor que ens mou, el que dóna sentit a les nostres accions i relacions. En definitiva, la vida quotidiana és la base dels nostres aprenentatges i interpretacions del món.


Perquè no hi ha major aprenentatge que la vida mateixa.




374 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page