top of page

PERDRE TEMPS

Estem dintre d'una societat on el temps és el protagonista del nostre dia a dia i ens marca el nostre ritme de vida. Ens ha tocat viure en una època on tot passa molt de pressa i el temps ha deixat de ser un valor, convertint-se en un producte més a consumir.

Però ara pensem en els nostres infants i per uns segons posem-nos en la seva pell.

Com és el temps dels infants?

Tenen la mateixa noció sobre el temps que nosaltres?

Estan condicionats per la manera adulta d'entendre-ho?

Segurament en moltes de les respostes trobaríem paraules com presses, feina, sol triga molt, no sap, corre que anem tard!...

A la Lola Anglada, fem valdre el temps que els infants passen amb nosaltres i entenem cada segon com un còmplice dels seus aprenentatges.

Respectar el temps dels infants és permetre que tinguin el seu espai per veure i mirar l'altra, per manipular, per construir i destruir, per moure's, per no fer res, per badar, per meravellar-se, per expressar-se amb diferents llenguatges, per entendre les seves emocions, per assimilar allò que veu, que toca, perquè visquin la descoberta i la fascinació, per deixar-li fer, per resoldre, per prendre decisions... en general, per créixer. I és que tenim la sort que al llarg del dia vivim molts moments per acompanyar-los en aquests processos.

Els adults, donem temps a les seves accions i guiem des del respecte i la confiança a través del ritme natural, autònom i únic de cada infant; un temps per acompanyar-los d'una manera respectuosa envers el seu creixement i, per tant, en la seva vida.

I què podem fer per gaudir del temps de l'infant?

Valorem aquest moment, contemplem allò que fa, allò que el meravella, fruïm d'aquests instants que passen tan de pressa, atresorem cada experiència i deixem que passin coses. Hauríem de ser capaços de discernir entre allò que és important i el que no, de tal manera que la gestió del nostre temps, valori el temps de l'infant.

Per finalitzar, no oblidem mai que els infants viuen, creixen i tenen drets i, si volem sorprendre'ns, acompanyem-los en el seu desenvolupament com a persones.

No hi ha res com entendre quin és el seu temps i perdre el nostre deixant-nos portar.

261 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

LLÀGRIMES

Publicar: Blog2_Post
bottom of page