top of page

SER TROBAT…

“… en el fet d'amagar-se i aparèixer està la bellesa de l’evolució; la lentitud de la construcció del jo; i la mirada amorosa de l’adult; per això els infants sempre juguen i sempre jugaran a amagar-se.” Jenny Silvente

Els infants juguen a amagar-se pel plaer de ser trobats. La desaparició es relaciona amb la pèrdua d'un mateix. Per a ells desaparèixer vol dir deixar d'existir en tots els seus vessants.

Qui no ha jugat mai a fer tat?

Sovint veiem que els infants es tapen els ulls amb les mans, amb un mocador… és una de les maneres que tenen d’amagar-se i fins i tot fer-se invisibles per als altres, ja que per a ells desaparèixer significa deixar d’existir. Encara que per l’adult sembli molt divertit, en aquest deixar d’existir de l’infant hi ha la necessitat de ser trobat per l’adult per tal de no angoixar-se.

A poc a poc a mesura que es van fent grans i gràcies a aquests jocs d’amagar-se, els infants s’adonen que les persones i les coses que no es veuen, existeixen. Aparèixer i desaparèixer els ajuda a prendre consciència de la construcció de la pròpia existència per auto afirmar-se, prenent consciència del cos, construint el seu propi jo i adonant-se de l’entorn i la seva variabilitat.

Qui no ha jugat mai a buscar amagatalls?

Entre els dos i tres, anys aquest joc fa un pas endavant i intervenen altres factors, com la socialització amb els companys i el joc en grup. El llenguatge també té un paper molt important, ja que acompanya aquest joc atorgant simbolisme i organització entre iguals. En el nostre dia a dia és habitual veure infants que, per exemple, comencen a córrer per l'espai i de sobte s'amaguen a sota la taula fugint d'un dinosaure; o un grupet que es posen a sota la taula, mig tapats amb les estovalles, es miren i riuen com si ningú no els veiés; o infants que, amagats, juguen al fet de ser veïns...

Amagar-se, per tant, és present des dels inicis del joc dels infants, a poc a poc va evolucionant en sintonia amb el seu creixement i es perpetua al llarg de tota la vida. Qui no ha buscat mai espais íntims on passar desapercebut sigui de forma individual o en grup?

Així que, la pròxima vegada que veieu els infants amagar-se o estigueu jugant amb ells al tat, recordeu que l'essència d'aquest joc a aquestes edats és SER TROBATS.

152 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

コメント


Publicar: Blog2_Post
bottom of page