top of page

GAUDIR DE LA LITERATURA EN L’ETAPA 0-3


En són molts els beneficis que aporten a infants i adults. I es que, despertar el plaer d’obrir un llibre on descobrir nous mons és una responsabilitat que compartim des de casa i des de l’escola. Quan acostem la literatura als infants gaudeixen de l’escolta, del ritme, la sonoritat i la modulació de la veu.

La Generalitat de Catalunya ha publicat tres documents per tal d’acompanyar als docents de totes les etapes educatives per treballar l’educació literària i és que després dels mals resultats de l’informe PISA de l’any passat s’ha volgut donar un impuls a la lectura. Molt lluny ens queda en aquesta etapa la importància que tindrà la comprensió lectora al llarg de la nostra vida, però l’amor pels contes, la literatura i la lectura van molt relacionades.

La literatura afavoreix el desenvolupament del pensament simbòlic, aporta sintaxi, estructura del llenguatge, dóna eines per narrar i explicar-se i afavoreix l’alfabetització d’una manera natural i respectuosa. Els infants viuen en un món on es parla i encara que ells no ho facin, estan immersos en aquest univers del llenguatge des d’abans del naixement. Els hi dóna seguretat i és innegable, que com els parlem, parlaran, que com els escoltem, escoltaran…

"Els infants llegeixen el món molt abans de descodificar lletres. L’Infant és un lector de llenguatges diversos, des d’una dimensió corporal, material, sensorial, visualment i sonora. Llegir és fer distincions, interpretar, ordenar i classificar" La lectura literària a infantil.

Des de l’escola i des de la responsabilitat que ens pertoca, us hem preparat el primer préstec d’àlbums il·lustrats. Des de l’escola donem la possibilitat d’emportar-vos aquells contes significatius per l’infant. Aquells que estan a cada espai i que cada educadora ha triat i explica d’una manera pròpia per aquell grup de nens i nenes. Són aquests contes, que tenen un significat especial per ells, que el senten seu.

Agafeu-los, emporteu-vos-els, gaudiu-los en família, els infants us els explicaran amb ganes i il·lusió. Feu-ne de la relació amb els contes i els àlbums il·lustrats un moment màgic, únic, d’intimitat, de descoberta, llegiu, expliqueu, rellegiu i torneu a explicar. Sense forçar, amb naturalitat, feu que la literatura formi part de les vostres vides i les dels infants!!!

53 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page