top of page

VIVIM LA MÚSICA?

La vida quotidiana a la llar no es pot concebre sense la música. Hi ha diferents moments al llarg del dia en què l’educadora, apropa les cançons, les moixaines, els jocs de falda… als infants. Basant-se en l’observació dels interessos i necessitats del grup, utilitza aquest recurs musical amb diferents objectius: despertar el plaer per la música, establir un vincle amb l’infant, ressaltar un fet quotidià que s’està vivint… la música ens emplena per dins, ens vincula emoció i aprenentatge i ens apropa els uns als altres.

Podem afirmar, per tant, que la música, és un aspecte clau en el desenvolupament dels infants gràcies a la seva connexió cultural, relacional, comunicativa i emocional. La música ens dóna identitat, ens vincula amb una comunitat i amb una cultura. Forma part de la nostra identitat, del nostre ésser i ens acompanya tota la vida.

Ja des del ventre matern la música juga un paper fonamental. La musicalitat que percep l’infant en la veu de la mare, li aporta uns vincles i connexions emocionals. Des del moment de néixer, els infants ja produeixen sons i es pot veure una gran relació amb la música: alterna so amb silenci, implica moviments, juga amb les qualitats del so… L’adult es sincronitza amb els seus sons i alhora, crea una alternança de pregunta-resposta amb el nadó. Tots aquests aspectes ja ens diuen com és d’important la música a les nostres vides.

Un altre fet a tenir en compte és que la música i el moviment són inseparables. Cal entendre a l’infant com un tot, on cos i ment, estan units i es relacionen entre ells. Movent-se, ballant o dansant, l’infant pot expressar les seves emocions. Cal recordar que a vegades, la música expressa més que les paraules i ens pot ajudar a manifestar una emoció, sentir-la i viure-la.

"És bo que l’infant comenci a dansar des de les primeres edats perquè aquesta és una activitat que li és natural: l’infant, des del naixement juga amb el seu cos". Jacqueline Robinson

Així doncs, perquè no cantem i ballem més amb els infants?

Vivim la música, gaudim-la, apropem-la i mostrem l’art que porta implícita. I fem-ho com un joc, com un moment ric i únic per establir relacions i connexions que duraran tota la vida.

50 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page