top of page

Com acompanyem els contes a la llar d'infants?

Des de llar d'infants Lola Anglada entenem la literatura infantil com una eina molt valuosa i rica que desperta la curiositat dels infants, ajuda a desenvolupar la imaginació, la fantasia i la creativitat, permet entendre el món que l'envolta, entre molts altres beneficis.

La Literatura infantil també ha estat un motiu de profunda reflexió per part de tota l'escola per tal d'oferir les millors propostes i d'una manera acurada. Tant és així que dins de tots els projectes que té la llar, el de la literatura n'és un. Es tracta de promoure el respecte cap als contes, àlbums il·lustrats i fomentar-ne l'ús en tota la comunitat educativa.

A cada espai de la llar hi trobem una lleixa amb una selecció de contes, prèviament escollida curosament per les educadores d'aquell grup d'infants, en funció de la seva edat i el seu moment vital. Tant pot ser en format cartró, paper o pop-up i poden portar il·lustracions o fotografies.


L'acompanyament de l'adult en la visualització del conte és clau per tal de mostrar tant la cura i el respecte que es mereixen com per gaudir-ne de la història i el contingut. És l'adult qui el tria i acompanya les imatges amb paraules. Amb els infants més petits s'ofereixen els llibres a la falda, gaudint d'un moment únic i individual.


Quan són més grans el moment de gaudir d'un conte es torna quelcom màgic, és un pol d'atracció per més d'un infant i es gaudeix compartint el relat en grup. Sovint també, quan tenen la capacitat per tenir-ne cura i passar pàgines, podem oferir un espai còmode per tal que, amb l'adult sempre present en pugui gaudir ell sol.

Aquests moments d'acompanyament donen lloc al diàleg infant-adult, creant converses i enriquit la parla dels nens i nenes. Els infants aprenen del llenguatge que escolten, de la cura en el tracte cap a l'objecte i de l'estima cap a les històries explicades.

127 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page