top of page

PER QUÈ ÉS IMPORTANT EXPLICAR CONTES?

Actualizado: 23 abr 2022

Els adults som els responsables de despertar en els infants la passió per la lectura, cal que ho tinguem present.

Tot allò que no se sent o es viu amb il·lusió és quasi impossible d'aprendre... i aquí volem parlar dels contes com un divertiment.

Quan expliquem un conte a un infant enfortim el vincle amb l'adult.

Escoltar un conte fomenta la imaginació, la intel·ligència, la capacitat verbal, la concentració i a més enriqueix el seu vocabulari.

Explicar històries als infants permet augmentar la intel·ligència visual i la capacitat d'expressió a través de la introducció a la llengua literària. Més rica que la del quotidià i augmentant a la vegada, l'actitud d'escolta i memòria.

Els contes ajuden als nens i nenes a resoldre els seus conflictes afectius i descarregar les seves angoixes, estimulant la capacitat d'abstracció. L'infant estableix la relació entre els objectes que ha vist en la realitat i la representació dels mateixos en les il·lustracions.

A partir de la imatge i del text, comença a construir la seva pròpia representació, a crear una realitat en la seva ment. És bàsic que els adults siguem un exemple a l'hora de fomentar l'hàbit i el gust per la lectura.

Ens veuen llegir?

Que llegim, que tinguem un espai a casa o a l'escola per descobrir i explorar els contes. Que sigui acollidor, que convidi a estar-s'hi i que tinguem el temps per a fer-ho, són els ingredients necessaris perquè els infants se'ls desperti el gust per la lectura.

116 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Publicar: Blog2_Post
bottom of page